Iarna a pus stăpânire pe România

by

De alartăieri România a fost prinsă sub zăpezi. Zeci de drumuri naţionale au fost blocate, iar pe altele traficul a fost destul de îngreuiat. Pentru drumeţii care aveau de parcurs drumuri de zeci de kilometri, călătoria s-a transformat într-o totală harababură. Abia astăzi a fost repus în folosinţă drumul european Urziceni-Ploieşti şi Ploieştri-Buzău. În Râmnicul Sărat de Buzău autorităţile competente în astfel de situaţuii au dat bir cu fugiţii, două drumuri naţionale fiind închise, cât şi altele care legau Râmnicul de alte localităţi. Tradiţionalele freze şi lame cu care autorităţile interveneau în anii precedenţi când zăpada îşi intra în drepturi, au întârziat să apară cu desăvârşire. Luând la întrebări un personaj din basmul „poliţia rutieră” dacă sunt asfel de utilaje în zonele grav afectate, ni s-a răspuns cu pesimism: „da, sunt”. Totuşi, ştiind cât adevăr se ascunde sub şapca unor persoane de acest gen, ne-am interesat mai departe şi am aflat de la luitori că în cursul zilei de astăzi, undeva prin preajma orei 9 dimineaţa şi-a făcut apariţia, bineânţeles secundară, un utilaj de deszăpezire, care a şi dispărut foarte repede. Printre locuitorii care contribuiau la deszăpezirea drumurilor, am găsit o echipă de pompieri gata puşi pe treabă, înarmaţi până-n dinţi cu lopeţi şi roabe metalice, lucrând de zori în speranţa izbăvirii drumului de zăpada depusă în decursul a 2 zile.

Condiţii de drum pe "drumul european" în zona Românicul Sărat

Unul dintre vitejii conducători ai capitalei, într-un interviu acordat presei române, a cerut să nu mai fie deranjaţi de către toţi conducătorii care sunte nemulţumiţi de condiţiile de drum, iar dacă vor mai fi conducători care vor îndrăzni să-i mustre pentru că nu-şi fac treaba, să le arate şi „rovinieta” şi cât de „puţini” bani au dat statului. Ei bine, domnilor conducători să li se aducă la cunoştinţă faptul că „puţin cu puţin se face mult”. Nici când s-a dat mult ei nu au fost capabili să drămăluiască lucrurile cum se cuvine. Problema este că românii plătesc atâtea taxe la statul Român nu pentru a vedea bieţi oameni, pompieri, locuitori şi gunoieri cu lopeţi în mâini aruncând zăpada de pe carosabil, ci se aruncă atâţia bani pe taxe măcar să avem un trafic care să nu ne scoată din toate minţile.

La 20 de ani după căderea comunismului, când Ion Iliescu promitea „marea cu sarea” poporului Român, salarii mari, democraţie, libertate, condiţii de trai mai bune, iată-ne aflaţi într-o situaţie penibilă. Zeci de români şi-au petrecut nopţile în frig, aşteptând ca autorităţile să acţioneze măcar pe sfert cât sunt plătiţi; însă, nimic. „Este criză financiară…” ne răspund mulţi. Ei bine, oameni buni, dacă este criză, ei trebuie să ne dea răspuns de ce este criză, atâta vreme cât nu s-a ridicat un pai în ţara aceasta. În plus, dacă este criză financiară, nu cred că poate afecta şi mersul bun pe drumurile din România. De ce? Păi, dacă pentru bănci nu mai sunt alocate fonduri din partea U.E. trebuie să nu evităm să luăm în considerare faptul că românii îşi plătesc taxele necesare pentru a participa la trafic cu propriile autovehicule în nevoile lor personale, fie de serviciu, fie familiare, fie de alte tipuri. Deci, unde sunt banii? La această întrebare ni se va răspunde astfel:

Aici sunt banii dumneavoastră:

Drumul european ce trece prin Buzău, Râmnicul Sărat, etc... Foto: Romnicul Sărat - Buzău.

Nici Municipiul Buzău nu a avut parte de un trafic rutier fericit, chiar dacă aici autorităţile s-au ostenit din greu să îşi facă meseria măcar 10% din cât trebuia. Şi aici uzilajele de dezăpezire au apărut ca soarele printre norii iernii. Cu toate acestea, spre deosebire de drumurile din Municipiul Brăila, Buzăul chiar a avut parte de un trafic mai satisfăcător şi mai puţin greu ca în Brăila. Vă prezentăm Buzăul în fotografii:

Dacă aceste peisaje lasă de dorit, sperăm, cum s-a obişnuit românul să facă de 20 de ani (să tot aştepte), ca autorităţile competente să iasă la iveală şi să se îngrijească de datoriile pe care le au faţă de poporul care le plăteşte taxele şi nu obiectează nimic atunci când acestea sunt prea îngroşate, în funcţie de buzunarele guvernatorilor.

Dacă statul român nu-şi face meseria de nicio culoare, vă prezentăm următoarele filmări ale promisiunilor de teatru din 1989 când poporul Român, acum realizeazând că, şi-a luat ţeapă de zile mari, tocmai pentru faptul că au vrut să iasă de sub sclavie, şi în loc să iasă numai ei, au ieşit şi cei ce au îngropat ţara în datorii şi compromisuri:

FILM TRUCAT! FILM FALS! NU ESTE ADEVĂRAT! AU FOST TRUCATE PENTRU A DUCE POPORUL ÎN EROARE. MILIŢIA A UCIS MII DE ROMÂNI DEGEABA IAR APOI, SĂ-ŞI SPELE MÂINILE AU MINŢIT CĂ CEAUŞESCU A FOST UCIS. FILM TRUCAT! PRESUPUSA EXECUŢIE A FOST FĂCUTĂ LA TIMIŞOARA, IAR NU LA BUCUREŞTI. DE CE? PENTRU A PUTEA FUGI MAI REPEDE DIN ŢARĂ NICOLAE CEAUŞESCU ŞI CU ELENA, IAR POPORUL A CREZUT CĂ AU FOST UCIŞI ŞI ÎNMORMÂNTAŢI ÎN LOCUL UNDE ZOE CEAUŞESCU NU A CREZUT CĂ SUNT ÎNGROPAŢI, IAR PENTRU FAPTUL CĂ A CERUT SĂ FIE SCOŞI AFARĂ, NEMERNICII CARE NE STĂPÂNESC ŢARA AU UCIS-O. DE CE NU SE FACE NIMIC? PENTRU CĂ SUNT SECRETE DE STAT… SCRETE CE AU COMPROMIS BIETUL POPOR ROMÂN! IATĂ FALSUL FILM:

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: