Televiziunea în viaţa omului

by

Un studiu recent referitor la populaţia care stă în faţa micului ecran, a fost dat publicităţii ieri, după aproximativ 6 ani, timp în care s-au făcut cercetări foarte amănunţite.

Cei care petrec în faţa televizorului urmărind emisiunile TV, au riscul cu 46% de a muri mai repede. Acest risc este provocat de starea încordată pe parcursul vizionării, cât şi statul drept, care constituie un impediment organismului uman de a asimileze corect zahărul şi grăsimile.

Acest lucru l-a afirmat cercetătorul David Dunstan, după cum însuşi precizează: „În raport cu persoanele care se uită la televizor mai puţin de două ore pe zi, cei care stau în faţa micului ecran mai mult de patru ore zilnic se confruntă cu 46% mai multe riscuri de a muri ca urmare a unor patologii diverse”. David Dunstan, ercetător la Institutul pentru diabet şi maladii cardiace din Melbourne, Australia.

Persoanele cu probleme cardiovasculare au riscul de a muri mai repede cu până la 80%.

http://www.libertatea.ro

Creştinii Ortodocşi care fregvent urmăresc emisiunile TV riscă cu mult mai mult decât starea fizică, să contribuie la distrugerea stării sufleteşti necesare pentru a percepe cu simţurile toată căldura duhovnicească din Credinţă. De aceea, în majoritatea statelor cu populaţie minoritară sau majoritară de religie Ortodoxă, persoanele care urmăresc emisiunile TV se încadrează în clasa populaţiei care fregventează foarte rar Biserica. Aceasta pentru că timpul inutil pierdut în faţa televizorului poate fi înlocuit cu meditaţia duhovnicească, cu studiul sau cu rugăciunea.

În Biserica noastră, pe tot parcursul posturilor, urmărirea emisiunilor TV este oprită, unii preoţi dând canoane foarte grele celor ce fregventează emisiunile de televiziune sau filmele. Acest lucru pentru că în cuprinsul grilei de programe TV,sunt diferite emisiuni cu caracter necreştin sau de alt tip care nu trebuie să fie vizionat de către creştini, mai ales în timpul postului, când cugetul, simţurile şi organismul trebuie să fie curate din toate punctele de vedere. Pe lângă faptul că se îmbolnăveşte trupul, vizionând emisiunile TV, riscul depărtării de realitatea creştină creşte foarte mult.

În mănăstirile cu tradiţie Ortodoxă puternică, televizoarele şi altele asemenea lipsesc cu desăvârşire. Astfel, monahii au destul timp pentru îndreptarea întregii atenţii către sporirea duhovnicească, din care cu adevărat toţi avem foarte mult de câştigat.

Ieromonah Veniamin Ilie

NOTĂ:

Am 3 ani de când nu am mai vizionat o emisiune TV, de când am părăsit total acest viciu: vizionarea emisiunilor TV. Şi, cu deplină sinceritate spun că nu m-am simţit aşa bine înainte. Acum am mai mult timp la dispoziţie pentru studiu, pentru rugăciune, pentru ale lucruri mai importante decât vizionarea unor actorii ireale, instigări la ateism şi creator al multor depresii. Acum că am aflat şi riscul îmbolnăvirii organismului datorită acestui mijloc modern de spălare a creierului, am mai multă întărire de a-mi păstra poziţia negativă faţă de urmărirea emisiunilor TV. Pierdere de timp.

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: