Bucurie în Serbia: Enthronement of Patriarch Irinej of Serbia

by

Sâmbătă, 10/ 23 Ianuarie 2010, Biserica Ortodoxă Sârbă şi-a ales noul Patriarh. Cel de-al 45-lea Patriarh al Bisericii Ortodoxe Sârbe este Episcopul Irineu al Nisului. Conform tradiţiei, Biserica Ortodoxă Sârbă îşi alege patriarhul prin vot secret, voturile fiind depuse în Sfânta Evanghelie, iar după votarea tuturor, se verifică cine a primit cele mai multe vturi. Bineânţeles, motivaţia este că aşa se află luminarea Sfântului Duh şi mijlocirea sa pentru alegerea noului patriarh. În privinţa Patriarhului Pavel, stilul său smerit a atras multă smerenie, însă, acceptul ecumenist a stârnit mari polemici. Patriarhul sârb Pavel a murit în ziua de 15/28 Noimebrie 2009.

FOTO preluat de pe site-ul: ChurchGOC.blogspot.com

Patriarhia Serbiei se pare că nu s-a bazat şi pe alte principii, înafară de „alegem patriarh”. Astfel, în secolul XXI, este evident că un ierarh ce a ajuns la vârsta de 80 ani, nu mai are practic nicio putere de a facilita dezvoltarea Bisericii.

Patriarhul Serbiei, Irineu.

 

Serbia are o populaţie de origine ortodoxă în număr aproximativ 7,5 milioane, fiind majoritară religia Ortodoxă în Serbia. Astfel, Patriarhul Irineu va oblădui o populaţie destul de mare, bineânţeles şi o ierarhie destul de bine unită şi dezboltată. Probleme nu ar fi în cazul Bisericii Ortodoxe din Serbia, dacă nu s-ar fi vârât şi ei în mişcarea ecumenistă.

De pildă, la ceremonia de alegere a Patriarhului Sârb, au luat parte si reprezentantul catolic al Vaticanului la Belgrad şi reprezentanţi ai altor confesiuni eretice, alaturi de personalitati precum: premierul Mirko Cvetkovic, viceprim-ministrul Ivica Dacic, Preşedintele Parlamentului European Slavica Djukic-Dejanovic şi Primarul Belgradului Dragan Djilas.

Fotografii şi informaţii preluate de pe site-ul oficial al Patriarhiei Sârbe: www.spc.rs

NOTĂ:

Ca şi în cazul celorlalte Patriarhii ale căror Patriarhi au murit în decurul a 2 ani (ceea ce mi se pare destul de suspect), patriarhia Sârbă nu cred că se va bucura de o conducere Patriarhală total dedicată Bisericii şi Credinţei Strămoşeşti. Prin prezenţa eresului ecumenist în această instituţie, definiţia propriului Sinod este aceasta: erezie!

Veniamin Ilie

 

Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: