Clericii catolici se vor căsători?!

by

Au început de ceva timp o serie de dezbateri a problemei celibatului în catolicism. Unul dintre cei mai puternici apărători ai acestei opinii, ca celibatul din catolicism să fie abrogat, iar preoţilor să li se permită căsătoria, este cardinalui Andre-Joseph Leonard, ales primat al catolicismului din Belgia. Cardianul Andre-Joseph Leonard este considerat de teoligii catolici ca fiind unul dintre cei mai liberali cardinali din Europa, totodată şi cel mai aproape în concepţii de poziţia teoligică a papei în diverse probleme eclesiastice şi ecumenice.

În anul 2007, cardinalui Andre-Joseph Leonard a fost acuzat de discriminare, întrucât a caracterizat homosexualitatea ca „anormal”. Doi ani mai târziu, un tribunal din Belgia a închis dosarul acuzaţiilor asupra cardinalului, decizia fiind luată pe baza a mai multe probe legale, dar şi vizavi de faptul că această catalogare făcută de cardinalul catolic nu a reprezentat o încăţcare gravă a legii în vigoare.

De apreciat foarte mult este această opinie a cardinalului catolic Andre-Joseph Leonard primat al Belgiei, referitor la căsătoria clericilor catolici, în acelaşi timp fiind şi luptător împotriva virusului psihic renăscut în cea mai de jos clasă socială, fiind şi în favoarea prosperării omenirii şi a dezvoltării societăţii prin naşterea de prunci, prin familii creştineşti şi nu prin adoptarea unor copii din centrele de minori de către homosexuali. În Belgia s-a pus foarte mare accent pe declaraţia cardinalului referitor la homosexualitate. În acest an, acelaşi cardinal aduce promovare foarte impresionantă renunţării la celibat în Biserica Catolică. Această decizie ar reduce din riscul căderii clericilor în păcatele nefireşti şi fără de pocăinţă, preferând o trăire firească şi în rândul clericilor catolici.

În România cazul a fost izolat foarte mult, iar singurele declaraţii făcute de purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Bucureşti, Ieronim Iacob, a declarat pentru ziarul Evenimentul Zilei: „Un preot celibatar se poate angaja mai uşor în opere sociale, este mai liber”. În România nu este un număr foarte mare de credincioşi catolici. Cu toate acestea, poziţia referitoare la abrogarea legii celibatului, date tot de către un papă, Papa Inocenţiu, în secolul al II-lea. Spre deosebire de secolul II, când omenirea avea cu totul alte forme de modelare duhovnicească, când lumea gândea mult mai bine şi avea multe exemple bune de urmat, se admitea celibatul cu o credibilitate destul de mare; însă, în acest secol în care omenirea este învăluite în tot felul de propagande făcute de oameni anormali, care fac să ducă în eroare tineretul şi persoanele depărtate de Biserică. Nici Biserica catolică nu s-a arătat prea ingăduitoare în cazul eliminării acestor virusuri din rândul clericilor, până în zilele acestea, ceea ce denotă susţinerea ierarhiei, modelând greşit în acest fel numeroase generaţii care ar fi putut fi de folos Bisericii, şi nu homosexualităţii.

Despre preoţii din mănăstiri, evident, celibatul este literă de lege, întrucât monahismul fiind departe de dezordinea şi dezmăţul lumii, monahii pot să ducă cu uşurinţă o viaţă curată, fiind încununată cu cununa fecioriei în urma luptei cu ispitele trupeşti şi fireşti, dar care nu reprezintă nicicum o necesitate pentru existenţa vieţii omeneşti. Monahii fiind mai retraşi de la vederea celor necurate, de la spurcarea simţului văzului, care defapt este ORGANUL DE LUMINARE AL SUFLETULUI, pot să-şi trăiască viaţa în curăţie; însă, cei ce pretind că sunt monahi, dar stau mult timp într-un mediu în care sunt multe persoane, în special fete tinere care produc ispitiri foarte mari, aceia iau o întorsătură psihică foarte rea. Cât despre monahii care stau în curăţie, în locul monahilor (în mănăstire), nu au acces la căderile în păcatele care întinează viaţa monahală, şi astfel pot să parcurgă cu bucurie frumoasa viaţă monahală, în comuniune cu Dumnezeu şi cu Sfinţii Săi prin rugăciunea minţii.

NOTĂ: Dacă papalitatea va abroga legea celibatului în rândul preoţilor, nu am mai vedea doi preoţi într-o parohie… ci cum este fireşte, un preot şi doamna preoteasă, cum este şi logic şi firesc, şi NORMAL, iar pruncii rodiţi din sânul unei familii frumoase să slăvească pe Dumnezeu şi poate chiar să cunoască Biserica Ortodoxă şi să o urmeze pe dânsa.

Veniamin Ilie

Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: