„Țara arde și Pandele se piaptănă” – În Voluntari se construieşte o catedrală de peste şapte milioane de euro

by
Banii pentru construcţia catedralei vin atât de la bugetul local, cât şi de la Guvern.
În plină criză, oraşul Voluntari îşi îmbogăţeşte patrimoniul cu o catedrală impunătoare cât un bloc cu 18 etaje. „Nu este catedrala lui Pandele, nu este biserica lui Pandele… pensiile scad, salariile scad… dar vreau sa va informez ca noi am inceput constructia catedralei cand in..2007 am inceput in acele vremuri nu era iz de criza. Va trebui sa finalizam acest proiect, altfel se va deteriora”, a anunţat primarul oraşului, Florentin Pandele.
// <![CDATA[// // <![CDATA[//

Până acum s-au cheltuit 3 milioane şi jumătate de euro. În total sunt necesare 7 milioane de euro pentru catedrala la roşu – cum ar zice constructorul. La aceşti bani se mai adaugă alte câteva milioane pentru picturi, când lăcaşul de cult va fi gata. 

Banii vin de la bugetul local, dar şi de la Guvern – un milion de lei.

La subsol, surpriză – va fi amenajată o suprafaţă uriaşă. Două camere frigorifice, un muzeu şi un spaţiu unde copii să stea când părinţii sau bunicii sunt la slujbă. Exact ca la mall. Subsolul catedralei poate primi 2.500 de oameni. Tot atâţia au loc în partea de sus a catedralei.

Unii localnici sunt însă destul de nemulţumiţi şi cred că banii de la buget ar fi trebuit să meargă spre alte investiţii. Primarul din Voluntari nu-şi apleacă, însă urechea la asemenea păreri şi are ambiţia să încheie lucrările înainte ca bucureştenii să înceapă construcţia la Catedrala Neamului.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/bani_afaceri.html

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: