Vor fi deshumaţi soţii Ceauşescu (Video)

by

Cel mai mare mister al Romaniei post decembriste e pe cale sa fie elucidat. Dupa o lupta crancena in justitie, unicul fiu supravietuitor al cuplului de dictatori are in mana hartia prin care poate afla daca parintii sai au fost ingropati in cimitirul Ghencea. Mai are un singur pas de facut pentru ca Nicolae si Elena Ceausescu sa fie deshumati.

Dupa 20 de ani de intrebari, romanii ar putea afla in curand daca sotii Ceausescu sunt ingropati in cimitirul Ghencea. Mormintele lor au crucile puse invers, pentru ca in 1989 nu erau locuri de veci si s-a gasit cu greu un spatiu pentru a fi sapate doua gropi.

Un simplu test ADN ar elucida o data pentru totdeauna, misterul. Mai ales ca in tot acest timp, au aparut mii de scenarii. Unii au spus ca trupurile neinsufletite au fost incinerate, altii ca au fost ascunse. Au fost si voci care au sustinut ca in decembrie ’89 au fost impuscate de fapt sosiile celor doi, si ca sotii Ceausescu sunt in viata si traiesc undeva in Cuba.

Intrebarea „Unde sunt inmormantati sotii Ceausescu” a starnit nenumarate controverse din 1989 si pana acum. Cei care apar in caseta cu ingroparea celor doi au spus mereu ca Nicolae si Elena sunt inhumati in Ghencea. Bulibaseala din acte a adancit insa misterul. Si nici macar justitia nu a reusit, in ani de procese sa faca lumina in acest caz.

Valentin Ceausescu si Mircea Oprean, sotul regretatei Zoia Ceausescu, au devenit proprietarii mormintelor din cimitirul Ghencea, dupa 4 ani de procese.

Deshumarea este doar o chestiune de timp. Nu mai au nevoie de nicio instanta de judecata sau minister sa afle daca sotii Ceaussescu sun la Ghencea.

Mai exact, ori Valentin Ceausescu, ori Mircea Oprean fac cerere la administratia cimitirelor prin care cer deshumarea in vederea reinmormantarii. Functionarii de aici nu pot sa nu o aprobe pentru ca, de la deces, au trecut mai bine de sapte ani. Prin analiza ramasitelor lumesti, medicii legisti vor putea spune clar daca pe aleea centrala din Ghencea civil sunt Nicolae si Elena Ceausescu.

Sursa: http://www.antena1.ro/news/social/sotii-ceausescu-vor-fi-deshumati-109308.html

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: