În atenţia presei şi a presiunilor publice

by

CÂTEVA AMĂNUNTE DESPRE BISERICĂ

 

Sfânta noastră Sobornicească şi Apostolească Biserică, oblăduită de către P.S. Episcop Serafim Vasluianul, este succesoarea Bisericii Ortodoxe dinainte de anul 1900, care păstra Calendarul Bisericesc şi regulile Sfintelor Sinoade Ecumenice şi Locale.

Succesiunea Apostolică o avem de la Biserica Ortodoxă a Rusiei (după titulatura ei) care se numeşte în ruseşte „РосПЦ”. Sf. Sinod este condus de către Mitropolitul Damaschin de la Moscova. În România, Biserica noastră are doar un singur Episcop (P.S. Serafim Vasluianul), şi trebuie menţionat faptul că în Biserică doar Sfintele Taine săvârşite de Prea Sfinţia sa şi de preoţii noştri sunt recunoscute ca Sfinte Taine. De asemenea, hirotoniile sunt recunoscute în Biserică doar cele săvârşite de către Prea Sfinţitul nostru Episcop Serafim.

În ţară, Biserica noastră mai are şi alte parohii. Despre acestea trebuie să menţionăm că sunt pe stil vechi, iar preoţii care slujesc în Biserica noastră sunt total opuşi stilului nou şi ereziei ecumenismului, fapt pentru care am fost criticaţi de către schismaticii şi ereticii din România, care sunt implicaţi în aceste erezii combătute de către Sfinţii Părinţi şi socotite ca fiind porţi largi deschise către iad.

Prea Sfinţitul Serafim Vasluianul a fost hirotonit diacon de către Arhiepiscopul Adrian şi preot de către Mitropolitul Damaschin. În ziua de 10/23 Octombrie 2010, Mitropolitul Damaschin împreună cu Arhiepiscopul Adrian şi alţi doi episcopi din Sfântul Sinod, au săvârşit hirotonia întru Arhiereu a Prea Sfinţitului Serafim Vasluianul, Episcopul Vasluiului.

Polemicile apărute în presă în care sunt implicate nume din alte confesiuni religioase, sunt total mincinoase şi neadevărate. De asemenea, Biserica Ortodoxă din Rusia are titulatura oficială „РосПЦ” adică Biserica Ortodoxă a Rusiei şi este oblăduită de către Mitropolitul Damaschin. În Biserica noastră este doar un singur Mitropolit, şi anume ÎPS. Damaschin, care este preşedintele Sfântului Sinod. De asemenea, în celelalte ţări care ascultă canonic de Sf. Sinod al Bisericii Ortodoxe a Rusiei, sub oblăduirea ÎPS. Damaschin, sunt episcopii şi Arhiepiscopii, nu mitropolii! În România, Biserica noastră are episcopie şi este singura formă de administrare bisericească recunoscută canonic de către Sfântul Sinod rusesc şi membrii săi, în frunte cu Mitropolitul Damaschin.

Aceste amănunte au fost necesare de publicat, întrucât presiunile publice ale presei, bineînţeles fiind gândite de către clerici oficiali, încearcă să arunce cu mizerie în Biserica noastră şi în membrii ei, pentru că sunt singurii clerici din România care au avut curajul de a se opune ereziei ecumenismului şi să spună lucrurilor pe nume, indiferent de situaţie. În presa românească – atee – s-a scris şi despre un anume Mitropolit Ioan „al Valahilor” care nu există în cadrul Sinodului Bisericii noastre. De asemenea, nici în Italia, Biserica noastră nu are nici un Episcop. Episcopii care sunt în România în afară de PS. Serafim Vasluianul, nu au nici un drept canonic în Biserica noastră şi nu sunt recunoscuţi ca şi arhierei cu validitate în Biserica noastră, pentru diferite motive canonice sau dogmatice. De asemenea, Biserica noastră, am mai amintit în articolul anterior, NU ARE COMUNIUNE CU ALŢI EPISCOPI, DECÂT CU cei 8 ierarhi ai Sfântului Sinod. Noi nu recunoaştem validitatea niciunui ierarh care nu ascultă de Sfântul nostru Sinod, având în vedere că Biserica noastră are în România doar un singur Episcop, şi anume PS. Serafim.

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: