Răspuns la un coment de pe blog

by

CUVÂNT ADRESAT LUI RAMONA EMANUELA

Despre necesitatea Botezului Ortodoxe prin afundări, nu prin stropire

De Pr. Veniamin Ilie

În urma coment-ului pe care mi l-ai trimis pe blog, ţin să-ţi scriu câteva rânduri despre Botez şi despre „botezul” prin stropire. Am ales să scriu pe prima pagină a blog-ului pentru a citi şi alţi creştini ce frecventează blog-ul acesta.

Botezul, este ca şi naşterea. Dacă nou-născutul se naşte dintr-o specie de animal, este sămânţă din rasa care l-a născut şi modul în care s-a născut. De asemenea, dacă o franţuzoaică naşte un copil în România, ambii părinţi fiind francezi, este evident că acel copil nu este român, ci francez! Tot aşa şi botezul, dacă este săvârşit în rit Ortodox, atunci Ortodox este. Dacă un preot ortodox va boteza prin suflare (cum face o sectă din America ce ia apă în gură „pastorul” şi stropeşte pruncul de trei ori), nu înseamnă că este botez Ortodox, ci botezul sectei respective practicat de un „preot ortodox” fapt foarte grav şi pentru care impun Sfintele Canoane alungarea acelui preot şi caterisirea lui.

Datoria unui preot este de a se îngriji de misiunea pe care o are. Mulţi dintre preoţii BOR-ului se îngrijesc de taxe şi cotizaţii, de raderea bărbii şi de schimbarea soţiilor, de salarii şi de profit, dar de ceea ce trebuie nu am văzut niciodată pe cineva îngrijindu-se, dintre preoţii BOR-ului pe care i-am cunoscut. Este drept, or fi şi care se îngrijesc, dar foarte puţini!

Un preot trebuie să se îngrijească înainte de a Boteza pe cineva, dacă încape acela în Cristelniţă! La ruşi, şi nu numai, ci la toate Bisericile adevărate, există cristelniţă pentru adulţi, cristelniţă pentru copii. În BOR NU AM VĂZUT NICIODATĂ la o Biserică o cristelniţă precum au ruşii şi alte Biserici pentru botezarea celor mari. Aşadar, preoţii lipsiţi de har ai BOR-ului NU SE ÎNGRIJESC DE ACESTE LUCRURI, şi se gândesc cu mult mai vârtos de cele lumeşti şi lipsite de orice trăire Ortodoxă, cum s-a văzut şi în ultima vreme prin filmările şi fotografiile făcute unor aşa-zişi preoţi. Spun „aşa-zişi” preoţi pentru că Biserica noastră, conform Sfintelor Canoane lăsate de Sf. Apostoli şi de Sf. Părinţi, nu recunoaşte „harul” preoţilor de pe stil nou, datorită ereziei. Nu este o judecată la păcatele lor personale, ci este o combatere a ereziei în care aceştia zac şi nu fac nimic spre îndreptare.

Mulţi dintre adepţii BOR, ne criticau că „judecăm” atunci când îi numim eretici pe cei ce fac erezii în BOR, referitor şi la botezul prin stropire. Ori, sora mea, aceasta nu este o faptă simplă sau un păcat mic, ci este o faptă strigătoare le cer, o faptă împotriva Sfântului Duh şi împotriva Dogmelor. Cum să schimbi şi să strici Taina Sfântului Botez pentru că Patriarhul a zis că el „recunoaşte tainele catolicilor”? Oare, crezi că el nu va fi judecat de Hristos şi va fi scutit de iadul cel veşnic? Nicidecum nu va fi privilegiat, om ca noi fiind! De aceea, nu se poate strica o rânduială pentru că aşa zic unii ierarhi moderni, tunşi şi bărbieriţi, plini de fapte grele cum s-a şi arătat public faptele unor ierarhi şi în prezent „slujitori” în BOR.

Este de crezut că au încercat să te convingă că un botez făcut de un „preot ortodox” este valid în orice chip ar fi. Dar, hai să-ţi spun un lucru! Citeşte Canoane Apostolice şi vezi cum acolo spune clar că botezul chiar dacă este făcut de un preot ortodox, dar săvârşit în mod greşit, SE REFACE, pentru că pruncul nu este încreştinat canonic, iar PREOTUL SE CATERISEŞTE şi se scoate din Biserică. Cei de la Mănăstire ţi-au spus acestea? Este strigător la cer când cineva încearcă să tot găsească dezvinovăţiri în tot ceea ce face, dar niciodată să nu caute să păzească Sfintele Canoane.

Datoria ta este de a cerceta Sfintele Canoane, nu părerile oamenilor, care şi de ar fi ucis, motiv şi-ar fi găsit. De aceea frăţia ta trebuie să cauţi cu luare aminte Sfintele Canoane care fac referire la Botez, ca să ştii riscului la care eşti supusă pentru faptul că nu ai primit un Botez Ortodox şi datoria ta de a-l primi canonic. Îţi voi lăsa şi acest material pe care te rog să-l citeşti şi să te foloseşti de dânsul, pentru că nu am nici un folos scriindu-ţi acum; dar mă gândesc că prin aceasta mă pot mântui şi eu, dându-ţi un sfat pe care şi eu l-am citit de la Sfinţii Părinţi.

Dumnezeu să te ajute şi să te lumineze în tot ceea ce faci!

CITEŞTE AICI >>DESPRE TAINA SF. BOTEZ<<

Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: