Părintele Nichita Paşcan – Biserica Mateită din Cipru

by

Astăzi am primit o informaţie legată de Biserica cu care s-a unit Părintele Nichita Paşcan şi maicile. De amintit este faptul că ei au plecat din sânul Patriarhiei Române opunându-se ereziei Ecumenismului, fapt pentru care au aderat la o Biserică de Stil Vechi din Grecia. Ulterior, am primit o informaţie care m-a derutat puţin. Am aflat că Părintele Nichita Paşcan s-ar afla în Cipru. Acolo a fost botezat din nou de către o ramură a Mateiţilor (de Biserica condusă de Mitropolitul Kirik) şi acum se află acolo. Nu putem să ne pronunţăm în această privinţă, iar informaţia pe care am primit-o este singura de acest gen. Ne vom interesa şi vă vom ţine la curent pe toţi acei care ne adresaţi întrebări legate de Pr. Nichita Paşcan.

Din nefericire, Părintele Nichita Paşcan nu a optat pentru Biserica noastră, cu toate că argumentele istorice arată vădit că Aceasta este Adevărata Biserică, preferând să se unească cu o Biserică tot pe stil vechi, din Grecia (ulterior cu altă Biserică, din Cipru), căreia Sinodul nostru nu are nici un cuvânt de spus în privinţa recunoaşterii Sfintelor Taine. Ca urmare, dincolo de ceea ce a rămas în urma Ierarhiei conduse de Mitropolitul şi vrednicul de pomenire VITALIE USTINOV, nu mai există o altă Ierarhie purtătoare a Harului Sfântului Duh.

Rugăm cititorii să ne lase comentarii CONFIDENŢIALE legate de situaţia părintelui Nichita Paşcan, pentru că şi noi apreciem gestul său (acela de a se lepăda de Ecumenism; dar nu şi cel de a se uni cu o altă Biserică decât cea Adevărată, pe care o Mărturisim noi şi o slujim cu toată dragostea şi devotamentul cuvenit.

Doamne ajută!

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: