Ilegalitate şi lipsire de libertatea legală

by

Cu ajutorul mai multor persoane private, am reuşit să descoperim anonimul care a realizat o serie de articole calomnioase la adresa Bisericii noastre, sub masca anonimatului, fără a avea curajul să-şi dea publică identitatea, aşa cum o facem şi noi.

Numele său este R. L. Stelian din Braşov. Contactat fiind, a refuzat să dea dreptul la replică, incluzând în dialogul înregistrat (online) numele Patriarhului Daniel, care nu are nici o legătură cu iniţiativele calomnioase ale acestuia.

De amintit este faptul că divergenţele dintre noi şi Patriarhia Română nu au exista niciodată. În favoarea acestei afirmaţii pe care mi-o asum, solicit verificarea tuturor hotărârilor Patriarhiei Române, în care s-a pronunţat doar numele episcopului Serafim Dorobăţ şi a altui preot, fără a se aminti de numele meu. Ca urmare a articolelor realizate în mod ilegal, netemeinic şi abuziv, avem câştig de cauză în favoarea procesului, care va avea ca scop sancţionarea următoarelor ilegalităţi:

  1. Acuze la persoană;
  2. Asocieri calomnioase;
  3. Discriminare religioasă;
  4. Discriminare rasială;
  5. Calomnie;
  6. Afirmaţii nejustificate;
  7. Lipsire de dreptul la replică.

În următoarele 3 zile vom solicita autorului dezminţirea articolelor sau permiterea dreptului la replică pe blogurile anonime unde a realizat articolele ilegale.

Nu dorim să amintim faptul că CNA-ul a sancţionat câteva astfel de infracţiuni publice, dar prin citirea dezminţirii şi a dreptului la replică am arătat că nu suntem rău intenţionaţi, ulterior retrăgând plângerile aflate pe un suport legal foarte temeinic.

INIŢIATIVE FAVORIZATE DE PATRIARHIA ROMÂNĂ?

În urma unor cercetări amănunţite, s-a constatat faptul că Patriarhia Română nu a favorizat în nici un fel iniţiativele de discriminare ale indivizilor care au adus diverse acuze la adresa unor persoane din Biserica noastră. Mai mult de atât, între Biserica noastră şi Patriarhia Română nu este nici o comuniune, dar nu există nici o problemă contradictorie sau stare conflictuală.

Aşadar, colaborările noastre nu nasc nici un pericol pentru nici una dintre Biserici, nu se pune problema dezbinării, ci doar a convieţuirii paşnice. Din nefericire, apar diferite persoane rău intenţionate care discreditează imaginea Patriarhiei prin afirmaţii al adresa altor confesiuni, dând de înţeles cititorilor că aceea este poziţia oficială a Bisericii. În această circumstanţă este vorba despre „creare de confuzie”.

DORIM CONVIEŢUIRE PAŞNICĂ

Biserica noastră funcţionează în cadrul legii Europene şi Române, fără a da alte detalii. Aceasta nu din lipsa de timp, ci pentru a nu stânjeni pe „scriitorii academici” să-şi dea arama pe faţă prin încălcarea legii. Mai mult de atât, unii dintre clericii noştri au fost obligaţi (şi avem probe) să nu beneficieze de drepturile legale privind libertatea religioasă şi autonomia deciziilor fiecărei persoane din România sau Europa. În cadrul acestor forme de obligare a clericilor noştri, individul respectiv a folosit des numele Patriarhiei Române şi al Pf. Daniel. Suntem convinşi că nu are nici o implicare domnia sa şi nici nu va avea, ci iniţiativele jenante sunt personale, ale acestor indivizi precum domnul Laurenţiu.

CONCLUZIA FINALĂ

Blagocinatul noastră are drepturi legale în România şi lipsirea de aceste drepturi constituie infracţiune şi chiar discriminare, fapte pedepsite de legea civilă.

În încheierea acestui articol, solicit în numele tuturor clericilor noştri şi a credincioşilor înregistraţi, încetarea tuturor acestor abuzuri nesusţinute de Patriarhie şi de ierarhia BOR! Este posibil ca persoanele respective nici să nu fie din cadrul BOR, fapt justificat prin agresivitatea articolelor scrise de-a lungul timpului.

Întrucât noi avem Mărturisire de Credinţă total diferită faţă de Mărturisirea BOR, hirotonia provine din altă parte şi Eclesiologia Bisericii nu creează nici un fel de confuzie – preoţii având obligaţia constituţională de a aduce la cunoştinţă noilor membri, constituţia şi mărturisirea noastră, în cadrul unei declaraţii notariale – vom face toate demersurile în privinţa recuperării drepturilor de care ne lipsesc aceşti indivizi dubioşi care nu conştientizează că nici „anonimatul” nu este chiar un anonimat…

Cu stimă, respect şi dator în rugăciune,

Blagocin Veniamin Ilie

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: