Preotul Emilian Păcuraru – discriminează ca pe câmp! Pentru el nu există lege…

by

418542_104601373003794_34007898_n

Pr. Emilian Păcuraru alături de un preot catolic (probabil) în capela azilului din Ciacova

Acesta este preotul Emilian, preot în cadrul Mitropoliei Banatului, despre care am publicat articolul anterior. Dumnealui este „preotul fără barbă (că aşa a găsit el în Canoanele Bisericii Ortodoxe…) şi cu relaţii la episcop”… nu aş prea crede. Dar, priviţi cât de „frumoasă” este slujba. Sincer, nici în strană nu-l lăsam. Oare, pentru propovăduire stă dânsul în parohie?

Mitropolitul Nicolae Corneanu, prin telefon: „Din nefericire există şi astfel de oameni…” şi ne-a asigurat: „Situaţia este destul de gravă acolo, o cunosc. El va fi supus cercetării consistoriului”.

Acesta ar fi unul dintre motivele pentru care noi nu vom acţiona în intanţă o vreme, aşteptând rezultatul anchetei Mitropoliei Banatului.

Priviţi un fel de slujbă, cu orice fel de alt iz… nicidecum ortodox.

Sugeraţii preotului cum se intră în altar şi cu ce trebuie să fie îmbrăcat când intră printre uşile împărăteşti! Văd că să slujească nu ştie, după câte filmări am primit şi am descărcat în PC; Codul Penal nu îl cunoaşte; Legea Cultelor o calcă în picioare; Drepturile Omului le sfidează. Ce ştie acest om?

Să comită următoarele infracţiuni:

  1. Discriminare religioasă, defăimare, învrăjbire religioasă, (Legea Cultelor 489/2006; cap. 1 Art. 1,2; Art. 13,2);
  2. Lipsire de libertate religioasă (Legea Cultelor Art. Cap. 1. Art. 5,1);
  3. Profesări de acuze, sfidare, hărţuire şi ameninţări (Codul Penal, Legea 286/2009, Art. 208, Al. 1 şi 2. Articol 206;
  4. Şantaj (Legea 286/2009, Art. 207). (a spus socrilor pr. Andrei că… vor primi o amendă de 50.000 lei dacă nu renunţă la apartenenţa religioasă. Deci, este obligat să renunţe pentru a nu plăti aceşti bani? Evident, noi nu gustăm astfel de glume, iar amenda de care se poate învrednici părintele Emilian, este o bogată pedeapsă între 2 şi 7 ani, iar amenda CNA-ului în privinţa emisiunii cu care ne ameninţaţi, pentru că încalcă din start drepturi pe care „şi alte emisiuni au încercat să le încalce” depăşeşte suma de 50.000 euro. Mare atenţie, dacă pe Pr. Andrei căutaţi să-l batjocoriţi şi să-l sfidaţi, aveţi să daţi ochii cu mine şi eu nu tolerez nici o infracţiune, nici o discriminare!

Citiţi codul penal, legea cultelor, şi apoi treceţi la discriminări! Nu este mai bine să ştiţi legea şi apoi să ne specificaţi „să nu ne punem cu dvs”? Nici declaraţiile unor preoţi din zonă nu sunt prea favorabile; dar, să aşteptăm decizia consistoriului.

AVERTISMENT:

Prin aceste două articole vă aducem la cunoştinţă public faptele pe care le-aţi comis şi totodată vă dăm dreptul cuvenit la replică! Nu vă îngrădim de nici un drept, cum dvs. aţi procedat cu preotul nostru! Aceasta pentru a vă arăta unde este limita bunului simţ şi cât de departe poate să meargă! Dacă una dintre acuzaţii vă este neclară, ceea ce nu aş crede…, totuşi, vă rugăm să ne scrieţi desminţirea dumneavoastră. Oricum, aşa plângerea penală v-a fi cu un capăt sau două mai scurtă; dar, va fi, pentru că, după cum m-aţi ameninţat: „după această lege veţi fi şi judecat”, căci nu noi am încălcat-o, ci stângăcia dvs, deşi am încercat să vă prevenim, pentru că sunteţi om şi nu vrem să facem rău la nimeni! Însă, insistenţa mea a fost zadarnică. Poate, acela pe care-l invocaţi ca viind „superiorul care vă susţine” vă va ajuta la Timişoara, dar nu şi la Haga. Vorbesc destul de serios, pentru că nu tolerez să-şi bată joc de Biserica noastră NIMENI! Noi nu ne batem joc de BOR şi nici voi să nu vă întreceţi măsurile!

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: