Arhiepiscopu’ Adrian vrea să-şi facă Eparhie în România

by

„Arhiepiscopul” Adrian îşi mută „Eparhia” în România?

Acum am citit decizia Sinodului Mitropolitului Damaschin (Balabanov) referitor la cererea „Arhiepiscopului” Andrian, de a-şi muta Eparhia în România, deşi… nu are pe nimeni în această ţară. Mai mult, nu ştiu câte detalii a dat Sinodului, „Arhiepiscopul” Andrian legat de prestaţiile sale „Arhiereşti” din toamna acestui an.

Tot recent, am aflat de la un preot din Rep. Moldova că „Arhiepiscopul” Andrian slujeşte deja cu Camilavkă albă, iar la hramul Mănăstirii din Stoicani a „hirotonit” un nou Episcop, împreună cu fostul „Episcop” Arsenie, caterisit de Sinodul Mitropolitului Damaschin Balabanov, pe numele său Ilie. Acesta nu are o fişă publică a activităţilor sale în preajma Bisericii… ci totul se rezumă la anonimat. Cu alte cuvinte, în Octombrie s-a dus preot la Stoicani şi s-a întors acasă… Episcop. Într-un final, Arhiepiscopia Chişinăului şi a Pământurilor Moldoveneşti are personal: 3 episcopi şi UN SINGUR PREOT. Destul de josnic pentru o mănăstire, să se considere Episcopie măcar, ce să mai vorbim de „Mitropolie” când ea numără mai mulţi episcopi decât preoţi.

În scrisoarea lui către Sinodul Mitropolitului Damaschin, „Arhiepiscopul” Andrian spunea:

„От лица духовенства и верующего народа Румынии прошу восстановить – на базе Румынской епархии – каноническую автокефалию Румынской Православной Церкви, с последующей помощью в хиротониях новых епископов для данной Церкви.” (Sursa: Hotărârea Sinodului RosPŢ-D din 12.10.2013).

Scrisoarea, tradusă în limba română, începe aşa: „În numele clerului şi poporului credincios, cer recuperarea Eparhiei din România…” Ei bine, „Arhiepiscopul Andrian nu are cler… asta pentru că un preot, UN SINGUR PREOT, nu poate fi numit „clerul” care ar însemna un număr de clerici pentru a se constitui acest orhanism eclesiastic. Ori… în „Eparhia” lui, mai mulţi sunt la număr „episcopii” ca preoţii. Mai mult, „Arhiepiscopul” Andrian nu are şi nu a avut o Eparhie în România. Marea parte a Eparhiei reale ce şi-a desfăşurat activitatea în România a trecut sub omoforul Arhiepiscopului Victor Pivovarov, din Krasnodar, care s-a dezvoltat şi este total transfigurată în bine, după ce un an de zile a fost târâtă mai mult în rătăcire şi dezorientare duhovnicească, în loc să progreseze. Probabil ar încerca să ia clericii lepădaţi de această Eparhie, nu că ar avea pe cineva în România, cineva care să-l poţi numi pe drept, cleric… Un preot nu este un cuier de agăţat veşminte, sau un fel de preot care se declară în chip mincinos medic, pentru profit propriu, în realitate fiind lipsit de orice cultură teologică, patristică, pastorală chiar, care pentru „Arhiepiscopul” Andrian însemna „un preot”… Este diferenţă mare între un semi-preot, sau preot de ocazie, şi preoţia adevărată, care se trăieşte, nu se manifestă doar în poze.

„Cultul” condus de „Arhiepiscopul” Andrian are drepturi limitate, ceea ce nu mulţi ştiu asta. Conform constituţiei, gruparea lui nu are nici un drept juridic de a-şi desfăşura activitatea pe teritoriul României. Dacă ar dobândi acest drept ulterior, nu văd sensul pentru care un semi-ortodox să îşi mute cortul în România, să mai facă puţină dezbinare în ţară, în timp ce în Bolşevicia lui nu este capabil să aibă mai mult de un singur preot şi… trei episcopi…

Teoretic vorbind, „Arhiepiscopul” Andrian ar putea să-şi lărgească bojdeuca până în România; dar, pratic, va avea multe impedimente, pentru că sunt foarte multe lucruri ne clarificate public, pe care văd că forţează nota să fie clarificate… Nu are nimeni interesul să facă vâlvă în ţară, sminteală în popor, de dragul unui om simplu, cu o cultură limitată, din toate punctele de vedere, cu un rezumat numit „mândrie infinită”. Cu toate acestea, să nu uităm că suntem români şi că ni s-ar călca demnitatea în picioare, venind un astfel de individ să dividă şi să structureze poporul român în grupări şi grupuleţe, pentru a-şi atunge scopurile „de Mitropolit Primat” al unui singur preot…

Eparhia „duzină” (trei episcopi într-o bărăcuţă… cu un singur preot), şi-au primit replica potrivită de la Sinodul Mitropolitului Damaschin, unde citeam mai devreme:
„Sinodul ar fi fost gata să te ierte. Cu toate acestea, modul propunerii tale, pentru a-ţi atinge scopul, nu este de nici o relevanţă canonică a Bisericii Ortodoxe”… „Tu eşti Episcop pentru rep. Moldova şi pentru asta ai fost hirotonit”… După care urmează un text legat de personal, pe care nu-l înţeleg. Ce personal clerical? Un singur semi-preot, care, când am slujit prima dată acolo, făcuse proscomidia şi tăiase Agneţul cu fundul în sus, de stăteau patru atârnături în mijlocul Discului de m-a pălit râsul când a ridicat Acoperământul după acesta? Să fim serioşi, preotul e PREOT, nu imitaţie ieftină cu practică de sapă, lopată şi ciocan, nicidecum de liturgică…

Această „mini-eparhie” cu mai mulţi „episcopi” decât „preoţi” nu are nici un obiectiv canonic de atins în România. Basarabia încearcă din răsputeri să se ataşeze Europei, să iasă din rusificarea dăunătoare, iar un astfel de „Arhiepiscop” care în predici audio şi video ne explica, că ei nu vorbesc limba română, ci „moldovineascâ” şi că nu-s români, că-s ruşi, vine să facă zânzanie în România? Este un motiv de îngrijorare şi pentru Serviciul Român de Informaţi (SRI), pentru că nu se ştie precis cu ce scop încearcă „dânsul” (în conformitate cu expresia moldoveanului…) să vină în România, exact acum când se fac tratativele de unire cu Basarabia.

E ceva ciudat în comportamentul său, pentru că acum câţiva ani spunea că el e „moldovean” şi nu Român şi batjocorea naţiunea noastră Sfântă, înconjurat pe la hramuri de „mâneci roşii”, să se schimbe radical şi să încerce să pătrundă cu „mini-eparhia” lui în România. Eu unul nu văd nimic bun în asta. E punctul meu de vedere şi nu înfluenţez pe nimeni. Fiecare crede ce doreşte; dar, totuşi, să nu uităm că eu l-am cunoscut mai bine ca mulţi alţi români ce au citit despre el prin articolele mele, că înainte era într-un anonimat profund.

Sunt Român şi îmi apăr România şi Poporul Român! Nu voi sta cu mâinile în sân ca cineva, cu doctrină bolşevică, să vină şi să smintească poporul Român! Vom face tot ce ne stă în putinţă ca lumea rea să vadă ce înseamnă să încerce să-şi bată joc de statul şi poporul Român. Dacă până acum a fost doar o chestiune de „joacă”… e momentul să arătăm ce suntem şi ce ştim să facem, când vine vorba de poporul nostru mult batjocorit în istorie de bolşevici.

ROMÂNIA NU ARE NEVOIE DE ASTFEL DE EPARHII! NU SUNT BENEFICE PENTRU CĂ NICI ÎN ŢARA LOR NU AU REUŞIT SĂ FACĂ CEVA BUN, CI AU BĂUTUT PASUL PE LOC LA NESFÂRŞIT. Să vină la noi, crezând că aici găsesc popor de prostit şi „vacă de muls”???

Vom solicita televiziunii şi presei publice să facă lumină în acest caz. Poate, cine ştie, aflăm noutăţi în premieră.

Sursa citată: http://www.ispovednik-portal.com/oficialnye-dokumenty/informacionnoe-soobshchenie-ob-ocherednom-arhiereyskom-sobore-rossiyskoy-0

Arhiepiscopia „Bolşevicia”

Cu mai mulţi episcopi decât preoţi,

Vrea să vină-n România…

Pentru că în ţara lor,

N-au prostit bunul popor…

Articolul a fost încadrat de către administrator în categoria PAMFLET!

Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: