Despre noi pe internet

DEZINFORMAREA ŞI PRIGOANA ÎMPOTRIVA BISERICII LUI HRISTOS

de pr. Veniamin Ilie

Pentru unii dintre noi, Biserica Ortodoxă Tradiţională Românească este singura Biserică ce nu are nici un fel de erezie, de pe teritoriul Românie. Pentru alţii, însă, presa şi internetul a purtat o aprigă luptă pentru dezinformarea populaţiei în legătură cu Biserica noastră. De aceea, datoria noastră este de a explica rolul existenţei Bisericii Ortodoxe Tradiţionale Româneşti în societatea zilelor noastre.

Încă din anul 1583 presiunile Bisericii Catolice asupra schimbării Calendarului Bisericesc (în Biserica Ortodoxă), au făcut nenumărate valuri de presiuni şi tulburări în rândul dreptslăvitorilor creştini. Unii dintre ierarhi s-au ridicat împotriva întregului Sinod pentru a apăra valorile Bisericii Ortodoxe, alţii s-au separat de slujirea cu ierarhii ortodocşi care, fiind induşi în eroare de către filozofiile catolicilor, insistau asupra schimbării calendarului bisericesc ortodox şi înlocuirea lui cu calendarul catolicilor. Unul dintre aceşti ierarhi care s-a opus cu tărie introducerii noului calendar în Biserica noastră, a fost Sf. Ierarh Calinic al Românicului, cunoscut sub numele de „Cernicanul”.

În vremea Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica mai rămăsese doar 3 ierarhi care nu doreau introducerea noului calendar (gregorian-papal) în Biserica Ortodoxă. Restul ierarhilor, priveau cu bucurie spre adoptarea obiceiurilor catolice pe motiv că sunt mai îndreptăţite filozofic şi ştiinţific, deşi adevărul era cu totul altul.

Dacă în vremea Sf. Ier. Calinic mai rămăsese doar câţiva ierarhi ce apărau tradiţiile Ortodoxiei, ei bine, în anul 1909, Episcopul Gherasim Saffira se despărţea de comuniunea de slujire cu episcopii Sinodului BOR pe certul motiv: căderea lor în erezie. În anul 1924 deja nu se mai găsea nici un ierarh care să fie interesat de păstrarea tradiţiilor şi să nu aştepte cu sufletul la gură salarizarea şi fondurile băneşti venite de la europenii majoritatea catolici şi protestanţi. După anul 1924, în România toţi episcopii au primit noul calendar. Deşi adoptase calendarul catolicilor, Episcopii Gherontie al Constanţei şi Grigorie Leu al Huşilor (unele surse pomenesc şi despre Episcopul Timişoarei), priveau cu credinţă în căderea comunismului şi reintroducerea vechiului calendar în Biserica Ortodoxă Română. Ei bine, dorinţa lor nu a fost îndeplinită nici până în zilele noastre, întrucât Sinodul Român avea să meargă mult prea departe decât să se oprească la adoptarea noului calendar. Astfel, în anul 1962, Bisericile de stil nou aderă complet la Mişcarea Ecumenică (CMB sau ECUMENISMUL), care este una dintre cele mai puternice erezii ale secolelor XX-XXI.

Timp de aproape 100 de ani de la dispariţia ierarhilor iubitori de tradiţie Ortodoxă (nu doar de fracţiuni), Biserica Ortodoxă Tradiţională Românească este singura care mai păstrează întreaga Predanie a Bisericii Lui Hristos, a Sfintelor Sinoade şi a Sfinţilor Părinţi. Datorită acestui fapt, Ea este prigonită în zilele noastre de o mulţime de oameni rău intenţionaţi, care nu numai că nu au interes de a propovădui Ortodoxia Autentică, ci insistă asupra impunătoarei tăcere, ca poporul român să se modernizeze şi să renunţe total la tradiţiile sale, uitându-şi istoria, credinţa curată şi Predania, înlocuindu-o cu obiceiuri Europene, catolice sau protestante, cu sărbători păgâne şi lipsite de Credinţa în Hristos.

În România mai sunt cunoscute ca fiind păstrătoare a calendarului de stil vechi, mai multe Biserici, şi anume:

  1. Biserica Ortodoxă de Stil Vechi din România – care din nefericire are comuniune cu Sinodul Kiprianit din Grecia, afundat în erezia ecumenismului şi a concepţiilor Eclesiologice eretice ale Mitropolitul Kiprianos de Oropos şi Fili;
  2. Biserica Ortodoxă de Stil Vechi de la Moviliţa – care din nefericire se află în comuniune cu o Biserică schismatică din Grecia care are abateri (erezii) de la Învăţătura Sfinţilor Părinţi referitoare la principiul Iconomiei care se aplică la nevoie în Biserica Lui Hristos (principiu care este aspirat şi exclus total din această biserică, fapt ce constituie o erezie);
  3. Biserica Ortodoxă Tradiţională – a Episcopului Cozma Lăstun (care se află în comuniune cu Sinodul Makariotist din Grecia, un Sinod care a apărut din dorinţa unui episcop de a se declara „Primat”, separându-se de Sinodul schismatic de către care fusese hirotonit episcop;

De asemenea, dar cu o cu totul altă Învăţătură, mai sunt în România păstrătoare a calendarului Iulian: Biserica Ortodoxă de Rit Vechi din România (Ruşii Lipoveni), fiind împărţiţi în 3 structuri (independente una de cealaltă), Biserica armenească Monofiziţilor (care este declarată eretică de Sfinţii Părinţi de la Sf. Sinod IV Ecumenic); comunităţile greceşti şi ruseşti (care sunt în comuniune cu episcopi ecumenişti) şi câteva structuri eretice total apostate, cum ar fi: gruparea lui Dogaru şi a Elenei Iovu.

Singura Biserică ce nu este căzută în nici o erezie, este Biserica Ortodoxă Tradiţională Românească, care se află în comuniune cu ultima Ierarhie canonică ce a mai rămas după căderea măreţului ROCOR în erezie. Ierarhii urmaşi ai cunoscutului Sfântului Patriarh Tihon, a Sf. Ier. Petru, a Sf. Ier. Filaret şi Ioan Maximovici, sunt împreună în Sf. Sinod Ortodox Rusesc, la ora actuală condus de ÎPS. Damaschin, Mitropolitul Moscovei şi Întregii Rusii. Biserica noastră este singura Biserică ce păstrează succesiunea canonică şi fără abateri de la Sf. Ier. Tihon, succesiune de care s-a bucurat şi Sf. ier Ioan Maximovici şi alţi Sfinţi contemporani, cinstiţi de către toate Bisericile, inclusiv de stil nou (deşi Sfinţii au fost total împotriva stilului nou).

Biserica Ortodoxă a Rusiei (RosPŢ) sau Sf. Sinod condus de ÎPS. Damaschin, este singura Biserică ce nu se află în nicio erezie, nici în comuniune cu Patriarhiile căzute în erezia Ecumenismului sau a Neo-calendarismului.

Începând cu primăvara anului 2010, presa românească strict manipulată de mâinile necredincioase a celor ce urăsc Predania Bisericii Ortodoxe, a început o prigoană aspră împotriva Bisericii noastre. Lupta pentru denigrarea unor nume destul de cunoscute în viaţa Bisericii Ortodoxe Tradiţionale Româneşti a intenţionat cu brutalitate dezinformarea poporului şi la promovarea unor informaţii false. Cu toate acestea, lupta nu a avut alt scop decât dezinformarea populaţiei cu privire la Biserica Dreptslăvitoare, singura din Româna care nu se află nici în erezia ecumenismului, nici în alte erezii, şi păstrează cu tărie întreaga Predanie a Bisericii Lui Hristos, fără a avea vreun compromis sau obicei adoptat de la catolici sau de la „bisericile” ecumeniste.

Fiind singura Biserică Ortodoxă de pe teritoriul României ce păzeşte toate Sfintele Canoane şi Sfintele Dogme, presa manipulată de ierarhia care a adus în România diferite năluciri şi inovaţii catolico-protestante, continuă să lupte în chip mincinos împotriva Bisericii noastre. Cu toate, acestea, Ortodoxia nu moare niciodată! Credem cu tărie acest lucru şi ne păstrăm dragostea faţă de tradiţiile Bisericii Ortodoxe şi Predania Sfinţilor Părinţi.

Reclame

www.veniaminilie.wordpress.com

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: