Încheierea cărţii „Schimbarea Calendarului”

Iubiţi cititori,

Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, iată-ne ajunşi la sfârşitul acestei culegeri, pe care ne-a învrednicit să o terminăm şi să o punem sub lumina tiparului pentru a o putea dărui credincioşilor români spre luminarea cunoştinţei şi cunoaşterea istoriei adevărate. În cuprinsul acestor celor 6 capitole am dezbătut toată problema schimbării calendarului, începând cu anul apariţiei acestui fenomen numit „stil nou”, la Roma, în anul 1582. Ulterior, după cum am văzut, calendarul a fost adoptat de toate bisericile catolice, iar Ortodoxia rămăsese în continuare fidelă rânduielilor Sfinţilor Părinţi de la Niceea, care au lăsat în Biserică această rânduială calendaristică, conform hotărârii Sfântului Sinod de la Niceea din anul 325.

Orgoliul latinilor a arătat lumii întregi adevărata luptă pe care ei o duceau împotriva Ortodoxiei, abia prin secolul al XIX lea, când o mare parte a ierarhilor, chiar şi din România, au început să militeze pentru schimbarea calendarului Ortodox şi înlocuirea sa cu cel al catolicilor. După cum am precizat în Capitolul 5, acest calendar nu era chiar aşa de strălucit şi corect precum pretindeau filozofii catolici, ci mai degrabă era o momeală prin care să ademenească lumea în mreaja papală.

Înainte de a cunoaşte toate aceste probleme pe care le-am dezbătut pe parcursul acestor 5 capitole, oamenii nu aveau de unde să se informeze, mai cu seamă că bisericile aşa-zis ortodoxe de Stil Nou refuză să facă referiri canonice, ci doar să acuze că cei ce sunt pe stil vechi sunt „Schismatici” pentru că nu au ascultat de Patriarhie. Ei bine, ascultarea de Sfintele Sinoade Ecumenice este mult mai importantă decât ascultarea unor ierarhi care majoritatea s-au dovedit a fi infiltraţi şi agenţi ai papistaşilor, pentru a dizolva Biserica Ortodoxă şi a catoliciza lumea. Această luptă este ştiută nu de acum, ci de secole, pentru că papalitatea întotdeauna a căutat să stăpânească lumea şi să aducă tributul ei la piciorul ateului din Vatican.

După cum atestă şi documentele emise de Sfintele Sinoade Locale începând cu anul 1583, calendarul gregorian – de stil nou – nu este chiar aşa mică problemă, după cum pretind cei ce l-au adoptat că este. De fapt problema este foarte gravă, duce spre denaturarea Tradiţiei Ortodoxe, pentru a putea duce o luptă lăuntrică de catolicizare a întregii lumi. La început schimbarea are loc la Roma, apoi în chestiunile mărunte, precum spun ei, Calendarul, şi într-un final cu mişcarea Ecumenistă, care tot spre scaunul papal trage.

Aşadar, noi nu ne-am făcut decât datoria noastră de Preoţi ai Adevăratei, Sfintei şi singurei Biserici Ortodoxe, să dăm lămurire acestor probleme dezbătute prea puţin şi prea ignorant în ultimul secol. Aceasta fie datorită persecuţiilor comuniste ce au avut loc, fie datorită faptului că în lume au mai rămas foarte puţini Creştini adevăraţi, care nu au trădat Ortodoxia, chiar dacă au rămas şi fără Biserici, şi fără Mănăstiri; dar au păstrat cu devotament Tradiţia Ortodoxă, care este mai măreaţă decât orice clădire ce se poate reconstrui oricând.

Ceea ce trebuie să conştientizăm este faptul că Biserica nu a încetat să existe, ci există pe acest pământ până la cea de-a doua venire a Domnului, drept pentru care noi trebuie să o urmăm, chiar şi pentru nevoia de a renunţa la tot, după cum spune Mântuitorul, dar pentru a primi cu desăvârşire Împărăţia Lui Dumnezeu şi viaţa cea veşnică.

Vă îmbrăţişez cu dragoste întru Hristos, Domnul şi Mântuitorul nostru,

Autor/tehnoredactor: Prărintele Blagocin Veniamin

 

SLAVĂ LUI DUMNEZEU PENTRU TOATE!

 

Mulţumim colaboratorilor noştri, care au contribuit la realizarea acestui material:

Părintele Andrei Marincu şi Presvitera Lavinia

Soţia mea, Nicoleta Ilie,

și pentru coregrafia textului, d-rei Bălan Ana-Maria.

Ne puteţi găsi şi pe internet:

http://www.veniaminilie.wordpress.com

www.pravoslavia.wordpress.com

sau pe Facebook:

www.facebook.com/veniaminilie

De asemenea, ne puteți trimite sugestii, păreri sau întrebări pe adresa mail:

veniaminilie@gmail.com

ori telefonând la: 0748 595 007 (RO)

 

Reclame

www.veniaminilie.wordpress.com

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: